Kookworkshops op locatie

max-kookt-kok-aan-huis-

Kookworkshops op locatie

Max Kookt organiseert regelmatig kookworkshops op locatie. Doel van deze workshops is om in een wat groter gezelschap aan de slag te gaan met basis kooktechnieken uit de klassieke franse keuken. Aan de hand van wisselende thema’s zullen deelnemers een driegangen menu maken waarbij steeds verschillende basisrecepturen en technieken gebruikt worden. Op deze speelse manier zullen deelnemers op een leuke en lekkere manier hun kookvaardigheden zien toenemen. De doelstelling is uiteraard allereerst om voor iedereen een gezellige en lekkere avond te organiseren, maar na afloop zal iedereen ook nieuwe vaardigheden en kennis hebben opgedaan waar men bij het dagelijkse koken profijt van zal hebben.

Waarom zijn snijtechnieken zo belangrijk? Hoe bind ik een soep of saus? Wat is het verschil tussen een bavaroise en een mousse? Hoe fileer ik een vis? Allemaal vragen die tijdens deze kookworkshops beantwoord worden. Verder zullen minder gangbare bereidingstechnieken aan de orde komen zoals braiseren, pocheren en stoven. Iedere workshop zal een klein beetje theorie behandelen en deelnemers brengen deze direct in de praktijk. Geen ingewikkelde moleculaire keuken of exotische hapjes, maar eenvoudige manieren om koken smakelijk en toegankelijk te maken voor iedereen.

De kookworkshops zijn prima los van elkaar te volgen, maar zullen wel steeds verschillende thema’s, bereidingen en technieken behandelen. Dus hoe meer men er volgt, hoe groter de kennis zal zijn. Uiteraard krijgen alle deelnemers de volledige recepturen mee en deelnemers kunnen altijd een beroep doen op Max Kookt voor advies bij de toepassing van het geleerde in de eigen praktijk.

De eerstvolgende kookworkshops zullen plaats vinden in de keuken van Max Kookt, op de van Galenstraat 25, 2518 EN Den Haag

27 september 2014: Zoete Lekkernijen

18 oktober 2014: Groente & Gezond deel 2

1 november 2014: Gevogelte

15 november 2014: Wild

Meer informatie is terug te vinden in de agenda op deze site.

Ik hoop u graag te ontmoeten bij een van mijn kookworkshops.

Max