Kookcursus op locatie

Kookcursus

Naast de private dining, verzorgd Max Kookt ook leerzame workshops en cursussen.

Voor mensen die echt beter willen leren koken is er een basis cursus van 8 lessen. In deze lessen zal dieper ingegaan worden op de theorie en de praktijk van de klassieke franse keuken en cursisten zullen stap voor stap de basis leren van verschillende kooktechnieken, bereidingen en recepturen. In kleine groepjes (maximaal 6 personen), zodat de begeleiding optimaal is.

De kookcursus wordt op zaterdagen gegeven in de keuken van Max Kookt in Den Haag (van Galenstraat 25, 2518 EN Den Haag). Uiteraard kan iedereen weer naar huis als de kookles is afgelopen, maar deelnemers zijn ook van harte uitgenodigd om na afloop gezamenlijk van de bereidde gerechten te genieten. De cursussen beginnen om 15:00 uur en eindigen om 18:00. Vooralsnog zijn de volgende data gepland:

Basiscursus

5 april 2014: Soepen en Sauzen

“Een goede chef herkent men aan zijn sauzen”. In deze eerste les wordt ingegaan op een aantal warme en koude basissauzen en hun varianten. Ook een aantal soepen passeren de revue.

 19 april 2014: Vis en visbereidingen

Na het schoonmaken en fileren van platvis en rondvis, zullen in deze tweede cursusdag een aantal verschillende bereidingen geoefend worden: grillen, pocheren, bakken a la meuniere, en “en papillotte”.

 3 mei 2014: Vlees en vleesbereidingen

“hoe wilt u uw vlees? Rare, medium, well done?” Hoe doe ik dat nu precies? En er is meer dan alleen bakken: grillen, braiseren, poeleren, stoven, braden. In deze kookles worden verschillende bereidingen doorgenomen en geoefend.

 17 mei 2014: Desserts

Een mooie afsluiting van een diner is als een kroon op het werk. Een aantal basisbereidingen komen aan de orde: roomijs, sorbetijs, parfait, mousse, bavaroise en crepes suzette.

 31 mei 2014: Rijst, aardappelen en pasta

De zogeheten “bijgerechten” zijn een belangrijk onderdeel van een gerecht, zijn veelzijdig en kunnen een diner vervolmaken. Een zetmeelrijke cursusdag. We maken romige risotto, fluwelen puree, verse tagliatelle, geurige paella, smeuïge gratin en natuurlijk raviolis.

 14 juni 2014: Groente

Groente en fruit zijn een ander wezenlijk onderdeel van de maaltijd. Gezond en lekker. Koken, blancheren, stoven, grillen, groente is op vele manieren te bereiden. Hoe pel ik een tomaat? Dubbel-gedopte tuinbonen? Hoe bereid ik artisjok? Wat is eigenlijk topinamboer en wat doe ik er mee?

28 juni 2014:  Voorgerechten en salades

Een goed begin is het halve werk. Enkelvoudige salades, samengestelde salades, beroemde salades als Nicoise, Ceasar salade en Caprese passeren de revue. En we maken een eenvoudige terrine van vis en een mooie rollade van gevogelte.

12 juli 2014: Zoet en hartig gebak

In deze laatste cursusdag komt uiteraard de Quiche aan bod, maar ook kaassoesjes en profiteroles, kletskoppen en chocolade taart….

 

De kosten voor de cursus bedragen: €375,- p.p. inclusief btw.

Indien u aan deze kookcursus mee wilt doen of meer informatie wilt over deze cursus, kunt u gebruik maken van het contactformulier op deze site, of direct contact met mij opnemen.